Το WiFi πρέπει να είναι αξιόπιστο, ανθεκτικό, πάντα διαθέσιμο και οι χρήστες σας δεν περιμένουν λιγότερο. Οι εγκαταστάτες εμπειρογνωμόνων γνωρίζουν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων ενός δικτύου, ώστε να έχουν οι επιθυμητοί χρήστες WiFi σύνδεση – και γι ‘αυτό ακριβώς το WiFi χρειάζεται τεχνητή νοημοσύνη.

Φανταστείτε ότι το WiFi λειτουργεί μαγικά καλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς από μια εξειδικευμένη εγκατάσταση. Φανταστείτε την αυτόματη βελτιστοποίηση της απόδοσης δικτύου. Φανταστείτε την απλότητα. Αυτό είναι το WiFi AI μας.

Αλλά τι είναι;
Το WiFi AI αποτελείται από ένα σύνολο μηχανισμών που ρυθμίζουν αυτόματα τις ρυθμίσεις WiFi με τον βέλτιστο τρόπο χωρίς να χρειάζεται κάποια παρέμβαση. Το πρώτο βήμα του Plasma Cloud προς την υλοποίηση αυτής της έννοιας είναι η λογική επιλογής αυτόματου καναλιού. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, τα κανάλια επιλέγονται αυτόματα για να ελαχιστοποιηθούν οι παρεμβολές σήματος στη θέση προορισμού σας.

Πως λειτουργεί αυτό?
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στις Ρυθμίσεις Δικτύων της κονσόλας Cloud Plasma, στην ενότητα “Ρυθμίσεις WiFi”. Όταν είναι ενεργοποιημένη, το AI αναλαμβάνει πλήρως την επιλογή καναλιού και HT mode: με βάση τα δεδομένα που συλλέγονται γύρω από τα WiFi δίκτυα, το AI θα καθορίσει τις καλύτερες ρυθμίσεις καναλιών / HT για όλους τους κόμβους σας.

Εάν έχετε έναν κόμβο που απαιτεί ειδική θεραπεία, φοβηθείτε! Οι χρήστες έχουν πάντοτε τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τις ρυθμίσεις των καναλιών / HT για τις μοναδικές AP – για όλες τις περιπτώσεις ειδικής χρήσης.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το AI συλλέγει δεδομένα, δίνοντας εντολή στις AP να εκτελούν διάφορες σαρώσεις WiFi από το περιβάλλον τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας, οι συσκευές-πελάτες ενδέχεται να παρουσιάζουν πτώσεις σύνδεσης ή επιβράδυνση, συνεπώς όλη η διαδικασία εκτελείται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου παραθύρου συντήρησης.

Σημείωση: Η πρώτη φάση WiFI AI – αυτή που κυκλοφορεί στο κοινό αυτήν την ημερομηνία – μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε δίκτυα που έχουν απενεργοποιημένη μάσκα και κόμβους που εκτελούν firmware 3.2.x και άνω. Όταν δεν πληρούνται αυτοί οι περιορισμοί, το UI θα σας εμποδίσει να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.

Comments are closed