Μια αρχική σελίδα χρησιμοποιείται για να διοχετεύσει τους χρήστες στην προβολή μιας προσαρμοσμένης ιστοσελίδας πριν μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο Internet από το δίκτυό σας. Αυτό χρησιμοποιείται συχνά για να έχουν οι χρήστες να συμφωνούν με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις πριν ξεκινήσουν την πλοήγησή τους. Αυτό το άρθρο σας οδηγεί στη διαδικασία που απαιτείται για τη δημιουργία, την κατασκευή και τη διαμόρφωση της δικής σας αρχικής σελίδας.
Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι:
• έχετε ήδη δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην κονσόλα Cloud Plasma. και
• έχετε δημιουργήσει έναν οργανισμό στο λογαριασμό σας (ανατρέξτε στον οδηγό Πώς να ξεκινήσετε στον οδηγό “Plasma Cloud”;
 

Δημιουργήστε μια Splashpage

  1. Συνδεθείτε στην κονσόλα Cloud Plasma και επιλέξτε τον οργανισμό για τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε την αρχική σελίδα (σημειώστε ότι οι σελίδες εκτύπωσης μοιράζονται μεταξύ όλων των δικτύων της επιλεγμένης οργάνωσης).
  2. Από το κύριο μενού, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Πλατφόρμες σελίδας> Δημιουργία αρχικής σελίδας.
  3. Στη μορφή που ανοίγει, πληκτρολογήστε το όνομα της αρχικής σελίδας και κάντε κλικ στο Δημιουργία.

Θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα με τον επεξεργαστή εκκίνησης και όλες τις ρυθμίσεις εκκίνησης. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε την εκκίνηση – ας δούμε πώς.

Δημιουργήστε μια Splashpage

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα splashpage μέσω του επεξεργαστή εκκίνησης. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε είτε να ξεκινήσετε από το μηδέν είτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πρότυπα που είναι διαθέσιμα από το αναπτυσσόμενο μενού Πρότυπα στο πάνω αριστερό μέρος του προγράμματος επεξεργασίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να προσαρμόσετε ελεύθερα οποιοδήποτε από αυτά τα πρότυπα. Για να ξεκινήσετε από το μηδέν ή να εφαρμόσετε βαριά προσαρμογή, θα χρειαστεί κάποιες γνώσεις HTML / CSS, JavaScript και web design εν γένει.

Τα πρότυπα μπορούν να τροποποιηθούν γραφικά, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία επεξεργασίας WYSIWYG (what-you-see-is-what-you-get) και μέσω κώδικα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο στη δεξιά πλευρά της σελίδας.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση για να βεβαιωθείτε ότι οι αλλαγές σας δεν χάνονται.

Εισαγωγή εξωτερικών αρχείων

Μπορείτε να εισαγάγετε εξωτερικά αρχεία, όπως αρχεία CSS ή JavaScript, στην αρχική σελίδα μέσω του κουμπιού “Μεταφόρτωση στοιχείων ενεργητικού”.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει το αναδυόμενο παράθυρο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, όπου μπορείτε να αποθέσετε αρχεία για να τα μεταφορτώσετε ή να τα επιλέξετε χειροκίνητα από τους φακέλους σας.

Μόλις μεταφορτωθεί ένα αρχείο, εμφανίζεται στο ίδιο αναδυόμενο παράθυρο. Μετά την επιλογή, το παρακάτω μήνυμα θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος, για να δείξει εύκολα τη διαδρομή του αρχείου που θα χρησιμοποιηθεί στον επεξεργαστή για να αναφερθεί απευθείας στο αρχείο.

Το εικονίδιο Upload στο πρόγραμμα επεξεργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο για τη μεταφόρτωση εικόνων μόνο. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή για εικόνες, καθώς επιτρέπει επίσης να καθορίσετε έναν τίτλο, περιγραφή και τιμές πλάτους / ύψους.

Δημιουργήστε ένα κουμπί “Προχωρήστε στο Internet”

Τα παρεχόμενα πρότυπα είναι ήδη εξοπλισμένα με ένα λειτουργικό κουμπί “Προχωρήστε στο Internet” για να επιτρέψετε στους χρήστες να ξεκινήσουν την περιήγηση. Εάν κάνετε το δικό σας εκκίνησης από την αρχή, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα για να λειτουργήσει σωστά το κουμπί:

<form action="$authaction" method="get">
<input name="tok" type="hidden" value="$tok" />
<input name="redir" type="hidden" value="$redir" />
<button class="button" type="submit">Proceed to Internet</button>
</form>

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε το κείμενο του κουμπιού υποβολής, αλλά παρακαλούμε να μην αλλάξετε τις άλλες τιμές, καθώς είναι απαραίτητες για το λογισμικό πύλης σε αιχμαλωσία.

Ρυθμίστε μια σελίδα splash.

Μόλις το splashpage σας φαίνεται υπέροχο και είναι έτοιμο για δημοσίευση, βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει από όλες τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του.


Προηγμένες ρυθμίσεις:
• Πληκτρολογήστε την ιστοσελίδα όπου οι πελάτες πρέπει να ανακατευθυνθούν μετά την είσοδο (αφήστε κενό για να ανακατευθύνετε τους πελάτες στην αρχικά ζητούμενη σελίδα).
• Πληκτρολογήστε τον αριθμό των λεπτών που πρέπει να περάσουν πριν εμφανιστεί ξανά η εκκίνηση.


Πολιτικές:

Διαδικτυακή επισκεψιμότητα χωρίς έλεγχο ταυτότητας: Μπορείτε είτε να αποφασίσετε να αποκλείσετε όλη την επισκεψιμότητα έως ότου ο χρήστης σας πραγματοποιήσει επιτυχώς κλικ στην αρχική σελίδα σας είτε αποκλειστικά αποκλεισμός επισκεψιμότητας ιστού και αφήστε τα υπόλοιπα να περάσουν από το αναπτυσσόμενο μενού.

Walled garden: Πληκτρολογήστε όλους εκείνους τους ιστοτόπους στους οποίους οι χρήστες επιτρέπεται να επισκέπτονται εκ των προτέρων για να κάνουν κλικ μέσω της αρχικής σελίδας σας. Βεβαιωθείτε ότι οι διάφοροι σύνδεσμοι διαχωρίζονται από ένα κενό.

Comments are closed