Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να πάρετε μια επισκόπηση όταν οι συσκευές αντιμετωπίζουν διακοπές δικτύου είναι να χρησιμοποιήσετε το διάγραμμα Διακοπή δικτύου. Με αυτό το γράφημα, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την κατάσταση ολόκληρου του δικτύου σας με μια ματιά. Επιπλέον, μπορούν να ληφθούν λεπτομερείς πληροφορίες βάσει διαφορετικών χρονικών πλαισίων, κατάστασης και τύπου συσκευής.

Για να δείτε αυτό το διάγραμμα για όλα τα Access Points ή Switches σε ένα δίκτυο, πρέπει:

  1. Συνδεθείτε στην κονσόλα Cloud Plasma και επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε να ελέγξετε.
  2. Μεταβείτε στα Σημεία πρόσβασης ή στους Διακόπτες από το κύριο μενού. και
  3. Επιλέξτε Διακοπές από το τρίτο αναπτυσσόμενο μενού στην κορυφή της σελίδας.

Στη συνέχεια, ο πίνακας διακοπών θα δημιουργηθεί βάσει των επιλεγμένων παραμέτρων.

Για να επιτρέψουμε μεγαλύτερη λεπτομέρεια και έλεγχο, παρέχουμε δύο αναπτυσσόμενα μενού για την προβολή δεδομένων που σχετίζονται με:

  • ένα συγκεκριμένο ή όλα τα SSID.
  • διαφορετικά χρονικά πλαίσια (τελευταία ημέρα, τελευταία εβδομάδα ή τον προηγούμενο μήνα).
Διάγραμμα διακοπών δικτύου για όλα τα δοθέντα SSID κατά τον τελευταίο μήνα.

Το διάγραμμα παρέχει μια επισκόπηση όλων των σημείων πρόσβασης ή των διακοπτών σε μια δεδομένη ρύθμιση SSID και την αντίστοιχη κατάσταση δικτύου. Η κονσόλα μας διακρίνει τέσσερις πιθανές καταστάσεις δικτύου, που υποδεικνύονται από τέσσερα διαφορετικά χρώματα:

  • Πράσινο: ηλεκτρονικές συσκευές. Αριθμός συσκευών που έχουν συνδεθεί επιτυχώς στο σύννεφο.
  • Κίτρινο: συσκευές που απαιτούν αντιστοίχιση. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα θέματα αντιστοίχισης εδώ.
  • Γκρι: συσκευές που αντιμετωπίζουν αποτυχία DNS. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αποτυχία του DNS εδώ.
  • Κόκκινο: συσκευές εκτός σύνδεσης: Αριθμός συσκευών που δεν είναι συνδεδεμένες στο σύννεφο. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένες πιθανές αιτίες που δεν μπορούν να προσδιοριστούν μέσω του νέφους. Ελέγξτε αν η συσκευή σας τροφοδοτείται σωστά, το τείχος προστασίας σας επιτρέπει συνδέσεις στο Plasma Cloud (μάθετε περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση του τείχους προστασίας σας εδώ) και εάν έχει εισαχθεί σωστά η διεύθυνση MAC της συσκευής.

Ο αριθμός των συσκευών εμφανίζεται στον κάθετο άξονα, ενώ ο οριζόντιος άξονας δείχνει το χρονικό πλαίσιο. Ο παρακάτω μύθος απεικονίζει τα χρώματα καταστάσεων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ερμηνεία ολόκληρου του χάρτη.

Παράδειγμα: Το παραπάνω γράφημα δείχνει το διάγραμμα διακοπής δικτύου από τις 6 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Υπάρχουν συνολικά 6 συσκευές που ανήκουν σε όλα τα SSID. Πέντε από τις έξι συσκευές είναι online τις περισσότερες φορές. Στις 11 Νοεμβρίου, όλες οι συσκευές ήταν εκτός σύνδεσης (μπορεί να οφείλεται σε διακοπή ρεύματος ή σε άλλους λόγους), ενώ στις 14 Νοεμβρίου όλες οι συσκευές συνδέθηκαν επιτυχώς με το cloud. Από τις 25 Νοεμβρίου και μετά, ορισμένες συσκευές αντιμετώπισαν αποτυχία DNS μερικές φορές. Δεν υπήρχαν συσκευές με προβλήματα αντιστοίχισης.

Για να δείτε μια κατάσταση μίας συσκευής σε σύγκριση με ολόκληρο το δίκτυο, μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομα της συσκευής στον πίνακα κάτω από το γράφημα. Ένα δεύτερο γράφημα θα εμφανιστεί κάτω από το δίκτυο, το οποίο αντιπροσωπεύει τις πληροφορίες κατάστασης της επιλεγμένης συσκευής.

Η κατάσταση της επιλεγμένης συσκευής αντιπροσωπεύεται από γραμμές χρωματιστών κουκίδων. Ομοίως, κάθε χρώμα υποδεικνύει μία από τις τέσσερις πιθανές καταστάσεις δικτύου. Τα τέσσερα επίπεδα στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν οι κουκίδες βοηθούν στην καλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ αυτών των διαφορετικών καταστάσεων δικτύου.

Παράδειγμα: Μπορούμε να δούμε μια ευθεία πράσινη γραμμή από τις 3 έως τις 4 Δεκεμβρίου, δείχνοντας ότι η επιλεγμένη συσκευή ήταν σε απευθείας σύνδεση και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Σε μερικές περιπτώσεις, η συσκευή παρουσίασε αποτυχία DNS (μπλε κουκίδες γύρω στις 26 Νοεμβρίου και 30 Νοεμβρίου). Συγκρίνοντας αυτά τα δεδομένα με τον παραπάνω πίνακα – ο οποίος αναφέρεται σε όλα τα σημεία πρόσβασης στο δίκτυο – μπορείτε να διαπιστώσετε ότι σε δύο από τις πέντε περιπτώσεις, η επιλεγμένη συσκευή αντιμετώπιζε την αποτυχία του DNS.

Comments are closed