Αργό WiFi; Μη φοβάστε, διαπιστώνοντας ότι η δυσάρεστη παρέμβαση δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη. Πως? Με την τοπολογία RF, φυσικά!
Αυτή η ολοκαίνουργια λειτουργία παρέχει μια γρήγορη επισκόπηση του ασύρματου περιβάλλοντος που περιβάλλει το δίκτυό σας. Αυτή η επισκόπηση απεικονίζει όλα τα γειτονικά δίκτυα και τα αντίστοιχα δίκτυα WiFi, επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε γρήγορα και εύκολα τις παρεμβολές σήματος.

Πώς μπορεί αυτό να βοηθήσει;

Κάθε φορά που η ταχύτητα WiFi εμφανίζεται πιο αργά από την αναμενόμενη, μπορείτε να εκτελέσετε μια σάρωση RF με αυτό το εύχρηστο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων και να επιλέξετε το πιο κατάλληλο κανάλι και λειτουργία HT για τις συσκευές σας. Είναι η βελτιωμένη αντιμετώπιση προβλημάτων εύκολη: Απλά εξερευνήστε τις διάφορες παρεμβολές στο περιβάλλον και επιλέξτε τα κανάλια με το λιγότερο από αυτά!

Λάβετε υπόψη σας ότι προτείνουμε χειροκίνητη διαμόρφωση καναλιού και λειτουργία HT μόνο για προχωρημένους χρήστες. Γενικά, συνιστάται η χρήση της αυτόματης λειτουργίας WiFi AI. Οι τακτικές ενημερώσεις ρυθμίσεων WiFi (ανάλογα με τη διαμόρφωση του παραθύρου συντήρησης) παρέχουν αξιόπιστη και συνεχή προσαρμογή στα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα RF.

Ας είμαστε πρακτικοί – Πώς λειτουργεί;

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην τοπολογία ραδιοσυχνοτήτων WiFi, μεταβαίνοντας στην Topology > Radio Frequency  στην κονσόλα σας Plasma Cloud. Για κάθε συσκευή, πληροφορίες σχετικά με ραδιοφωνικά κανάλια ανά ζώνη WiFi (2,4GHz και 5GHz, αντίστοιχα) θα εμφανίζονται σε ένα χάρτη.

Κάνοντας κλικ σε μία συσκευή στον χάρτη, θα εμφανιστεί ο πίνακας τοπολογίας του WiFi. Εμφανίζεται η κατοχή καναλιού της επιλεγμένης συσκευής, άλλων συσκευών στο ίδιο δίκτυο καθώς και WiFi δίκτυα τρίτων. Επίσης απεικονίζεται στο διάγραμμα η ένταση του σήματος όλων των κοντινών δικτύων WiFi όπως μετράται από την επιλεγμένη συσκευή.

Ας δούμε τώρα ένα από αυτά τα γραφήματα για να τα καταλάβουμε καλύτερα.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε γρήγορα συσκευές που ανήκουν στο δικό σας δίκτυο. Η συσκευή στην οποία πραγματοποιήσατε κλικ παριστάνεται με τη γκρίζα σκιασμένη περιοχή. Οι συσκευές που ανήκουν στο δίκτυό σας εμφανίζονται με μπλε χρώμα. Κάθε δίκτυο τρίτου μέρους εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα. Ο οριζόντιος άξονας αντιπροσωπεύει κατειλημμένα κανάλια WiFi, ενώ ο κάθετος άξονας δείχνει την ισχύ του σήματος.
Τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από το γράφημα, μπορείτε να λάβετε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο WIFi, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, του BSSID, των κατειλημμένων καναλιών και της έντασης του σήματος.
Χάρη στον ολισθητήρα στο κάτω μέρος του γραφήματος, μπορείτε επίσης να φιλτράρετε εύκολα τα δίκτυα ανάλογα με την ισχύ του σήματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πολύ πυκνοκατοικημένες περιοχές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο αριθμός των γύρω δικτύων μπορεί να είναι τόσο υψηλός ώστε να περιπλέκει την αξιολόγηση του καλύτερου διαθέσιμου καναλιού σας. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να αποφασίσετε να αποκρύψετε συγκεκριμένα δίκτυα από το γράφημά σας. Απλά κάντε κλικ στο όνομα του δικτύου που θέλετε να καταργήσετε από το γράφημα. Κάντε ξανά κλικ στο όνομα για να προσθέσετε ξανά το δίκτυο.

Μπορώ να κάνω επίσης και την επίλυση προβλημάτων;

Ναι μπορείς! Για ευκολία και πλήρη διαφάνεια δικτύου, μπορείτε επίσης να εκτελέσετε ζωντανή αντιμετώπιση προβλημάτων. Η τοπολογία RF μας μπορεί να σας ενημερώσει για τυχόν παρεμβολές σήματος WiFi τη στιγμή της σάρωσης σας, επιτρέποντας την επί τόπου επίλυση προβλημάτων. Αποκτήστε τα ζωντανά δεδομένα κάνοντας κλικ στο κουμπί επαναφόρτωσης δίπλα στο όνομα του σημείου πρόσβασης πάνω στο γράφημα (δείτε την προηγούμενη εικόνα). Ωστόσο, προσέξτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, καθώς οι πελάτες WiFi που είναι συνδεδεμένοι σε μια συσκευή που εκτελεί σάρωση RF μπορεί να παρουσιάσουν προσωρινή πτώση ή επιβράδυνση σύνδεσης.

Comments are closed